- Poor starv'ling bard, how small thy gains!
How unproportion'd to thy pains! -

dinsdag 17 februari 2009

overdragen hoeft niet meer - door de mand gevallen haagse stadsdichter kan reeds lang gedoofde fakkel veilig in royale reet stoppen

Werd zij eerder niets gevraagd, nu mag de Haagse bevolking ineens wel haar gemodereerde steun betuigen aan de zogenaamde stadsdichter, die werd aangesteld na aanbeveling van de corrupte stichting waar Diann van FaassentotZevenaarzen als een ware hoerenmadam de scepter zwaait.
Niet dat de doorsnee hagenaar nu de lof komt tuiten bij de voormalige punk...de paar sympathisanten komen haast zonder uitzondering uit het ons-kent-ons circuit waar Harry zo graag al zijn 140 kilogrammen wentelt.

Op de dag dat de Nederlandse bevolking massaal gaat zaklopen en koekhappen om de verjaardag van een reeds lang overleden familielid van die andere graaifamilie, de Van Oranje-Nassautjes, te vieren komt er een eind aan het stadsdichterschap in Den Haag.
Typerend voor de stichting van mevrouw Van FaassentotZevenaarzen...terwijl stadsdichters elders de fakkel overdragen op Nationale Gedichtendag koos men hier
Koninginnedag.
Overdragen hoeft nu ook niet meer; de fakkel is reeds lang gedoofd.
Het kreng heeft sowieso nooit lekker willen fikken.
Een politicus die liever niet met een quote bij cobra wordt opgevoerd beschreef tijdens een vernisage in een bekende Haagse galerie aan mij de poëzie van Zevenbergen als 'tenenkrommend'.

Het meisje achter de kassa bij mijn lokale super vroeg ik eens of zij wist wie de stadsdichter van Den Haag is.
Niet dus. De meneer van de lektuurshop dan...'o, heeft Den Haag een stadsdichter?'
Mijn buurman misschien? Maar nee hoor. In totaal vroeg ik iets meer dan honderd mensen naar hun kennis omtrent het verschijnsel stadsdichter.
Er waren er twee die wel wisten dat zo iemand bestond, maar zijn naam...tsja.
Een jongedame had hem wel eens in de bieb gezien: je bedoelt toch die gast die op een sumoworstelaar lijkt?

De aanstaand stadsdichteres van Rotterdam, Jana Beranovà, vraagt zich op één van de vele sites van het imperium VanFaassentotZevenaarzen vertwijfeld af:

"Zijn er soms geen dichters meer in Den Haag? Is de stad, waar de regering zetelt, een literair ledige woestijn?"

Zulks is de observatie van een dichter buiten de dorpsgrenzen van de Residentie waar incest zo bepalend is bij de activiteiten van de heer en mevrouw VanFaassentotZevenaarzen.

Geen opmerkingen: