- Poor starv'ling bard, how small thy gains!
How unproportion'd to thy pains! -

zaterdag 28 februari 2009

KOPPENHINKSTEEG MOET BLIJVEN - LEIDSE REGENTEN VEGEN GIERGAT MET COALITIEAKOORD - GROEN SLINKS MAAKT HET HELEMAAL BONT

Kom naar de actievergadering zaterdag 28 februari om 20:00 in de Marinus van der Lubbe-zaal.

Nieuwsflits 28 februari 2009

Lieve mensen,

We ontvingen diverse meldingen dat de verzendknop van de petitie op http://www.koppenhinksteeg.nl onder Internet Explorer niet werkte. Het probleem is inmiddels verholpen.

In de eerste 24 uur hebben 200 vrijplaatssupporters met één druk op de knop de petitie verstuurd aan de burgemeester, wethouders en gemeenteraad. Daarnaast worden we overstelpt met steunverklaringen van verontwaardigde mensen.

Sommige volksvertegenwoordigers beklaagden zich bij ons over de tsunami van petities of sloten hun e-mailbox af voor de petities. Het zou hun het werken onmogelijk maken. Maar was hun werk niet het vertegenwoordigen van het volk? Hoe kunnen wij hun daar nu bij storen als we ons met een oproep tot hen richten?

Wethouder John Steegh (GroenLinks) maakt het al helemaal bont. In een reactie op de petitie schrijft hij dat het college nu eenmaal afspraken gemaakt over de verkoop van het pand. Steegh is kennelijk vergeten wat er in het coalitieakkoord staat en later nog eens door zijn eigen fractie is bevestigd: wanneer de vrijplaats binnen de voorwaarden van het coalitieakkoord blijft (en dat doen we met ons voorstel) wordt zij gelegaliseerd. Lees de citaten op http://www.koppenhinksteeg.nl er nog maar eens op na.

Ook PvdA fractievoorzitter Henny Keereweer ergert zich op zijn weblog http://www.leiden.pvda.nl aan alle bemoeienis van het volk. Ook hij is vergeten wat er in het coalitieakkoord staat en wat zijn fractie daarna meermaals heeft verklaard: wanneer de vrijplaats binnen de voorwaarden van het coalitieakkoord blijft wordt zij gelegaliseerd. Lees de citaten op http://www.koppenhinksteeg.nl er nog maar eens op na.

Om zich opnieuw (!) niet aan haar toezeggingen te hoeven te houden verschuilen vroegere voorstanders van legalisatie PvdA en GroenLinks zich achter een verkoopprocedure die enkel en alleen bedacht is om de vrijplaats te kunnen sluiten.

Laat er geen misverstand over bestaan. Het college van Burgemeester & Wethouders, bestaande uit PvdA, GroenLinks, VVD en CDA, staat op het punt de veertig jaar oude vrijplaats te verkopen aan een projectontwikkelaar.

Laat je geen zand in de ogen strooien over 'vervangende ruimte' voor 'enkele organisaties'. Als het aan het college ligt staan de Weggeefwinkel, de Fabel van de Illegaal, Ontmoetingsruimte de Linkse Kerk, Bar & Boos en Vechtkunstcentrum Hong Ying binnenkort op straat. Zo eenvoudig is het.

Dat mag niet gebeuren! Ga nu naar de onderstaande website en stuur met één druk op de knop een petitie naar de burgemeester, de wethouders en de gemeenteraad. Vrijplaats Koppenhinksteeg blijft!

http://www.koppenhinksteeg.nl

Bellen kan ook. Houd het netjes en herinner hun er aan wat ze hebben beloofd.

Burgemeester Henri Lenferink 0715165025
Wethouders: Gerda van den Berg (PvdA) 0715165036; Pieter van Woensel (VVD) 071- 516 5016; Jan-Jaap de Haan (CDA) 0715165018; John Steegh (GroenLinks) 0715165036; Marc Witteman (PvdA) 0715165032 PvdA woordvoerders: Marion van Dongen 0715122113; Henny Keereweer 0654777799
GroenLinks woordvoerder: Pieter Kos 0614373143; Ivo van Spronsen 0718904508

En kom naar de actievergadering zaterdag 28 februari om 20:00 in de Marinus van der Lubbe-zaal.

+++ STUUR DEZE E-MAIL DOOR AAN ANDERE VRIJPLAATS-SYMPATHISANTEN +++
_______________________________________________
Koppenhinksteeg mailing list
Koppenhinksteeg@squat.net
https://squat.net/mailman/listinfo/koppenhinksteeg

1 opmerking:

Anoniem zei

Overigens kan iedereen de Vrijplaats steunen door mee te doen aan het feest dat van 15 op 16 mei plaats vind. Slaapzak meenemen! Gedichten ook! Er is een fantastisch programma en een open podium tussen 23.00 en 1.00 in de Marinus van de Lubbe zaal van de Linkse Kerk. Meld je aan via ikophetopenpodium@eurodusnie.nl.
geruchten over consumpties voor de artiesten werden mij bevestigd door de organisatie.. Het wordt een historische nacht!


groet,

Martin