- Poor starv'ling bard, how small thy gains!
How unproportion'd to thy pains! -

woensdag 19 november 2008

van makelaars en lebensraum voor bunkerbouwers, helers en nsb-ers - Nederland toen en nu

Baggervette kluiven kregen ze van de bezetter toegeworpen...de o zo keurige o zo betrouwbare dames en heren van de makelaardij.
Een pact met de duivel was het...de mof deporteerde de joodse huiseigenaren en de dienstwilligen verkochten tegen een flinke provisie het onroerend goed aan het helende deel der natie.

Nog niet zo heel lang geleden adverteerde de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) met een slogan die een beetje makelaar op zijn achterwerk heeft getatoeëerd: LEBENSRAUM.
Op de billboards heette het 'Wij geven leven de ruimte'.
Had u anders verwacht in dit land waar ruim zes decennia na het einde van de Tweede Wereld Oorlog, het nationaal team, de Nazional Manschaft zo u wilt, voetbalt in het Oranje Blanje Bleu van de N.S.B.?

In 2001 publiceerde ik op de inmiddels al enkele jaren dode site van de voormalig schrijver Bontebal een haastig geschreven stukje over de kale god, die toentertijd, damals, vereerd werd door de heffe des volks. Ook hij wenste Lebensraum:

Zondag 4 XI 2001 (Max Lerou - Rijswijk)

Mocht Pim F. aangewezen worden als aanvoerder van `Leefbaar Nederland', dan heeft ons land weer een (neo) nationalistische partij. Het zwarte hemd is nader dan de rok.
De nieuwe Mussert is niet te vergelijken met Janmaat, daarin heeft hij gelijk. Pim F. vist niet in dezelfde vijver. Hij verkeert in andere kringen, zoals die van de Nederlandse Vereniging van Makelaars. Een aantal maanden geleden voerden die lieden een campagne met de slogan: `Wij geven leven de ruimte.'

Pim F. vindt Nederland te vol, hij wil LEBENSRAUM. Niet voor Yasser en Yomna, nee, eerst Jan-Jaap en Jacobine, zo'n stel waarmee banken en beleggingsfondsen zich geen raad weten, omdat ze slechts tussen de 5 ton en 1 miljoen bezitten. De 'bijna rijken', tussen laken en servet.
Pim F. wil kapitein worden van een baggerschip vol opportunisten die elders niet (meer) aan de bak komen. Met het Oranje Blanje Bleu in top wil hij straks de haven van de democratie binnenvaren.
Het zijn de kiezers die hem moeten binnenloodsen. Of dat gaat lukken? Ik houd mijn hart vast. Feministen die het spoor bijster waren, stonden te juichen toen Margareth Thatcher aan de macht kwam.

Er wordt nog niet gejuicht, maar ik ben bang dat hele volksstammen stiekem blij zijn met deze 'erudiete professor'. Duitsers noemen dat 'klammheimliche Freude', een begrip dat in de jaren '70 al snel veranderde in 'Stammheimliche Freude'.

PS Pina Bausch zei ooit: "Wie geen fascist kan spelen is een fascist." Pim F. speelt niet...

Geen opmerkingen: