- Poor starv'ling bard, how small thy gains!
How unproportion'd to thy pains! -

zondag 23 november 2008

Hij probeert een soort Bontebal te zijn

Was u er al zo rond het derde kwartaal van de vorige eeuw dan is er een kans dat u hem ergens zag op een verhoging, de man die nu al tijden bekend staat als de voormalige, a.k.a. Prothese Paultje.
Bovenmatig zwetend, met trillende handen en hakkelende stem las hij wel eens een minimaal stukje proza voor op een podium waar hij zwaar beneveld vaker
wel dan niet weer vanaf lazerde.
Gedichten deed hij nooit; in weerwil van de mythe dat we te maken hebben met een voormalig dichter, schreef hij slechts twee of drie mopjes die nog enigszins raken aan wat dan welwillend onder poëzie wordt verstaan.
Het is onderhand algemeen bekend, de dreigmongool schrijft nu al jaren nog slechts over knokploegen die hij zegt te zullen sturen naar iedereen die kritische stukjes publiceert over zijn criminele activiteiten. Ja, en af en toe over het dozijn katten dat in en rondom zijn onderkomen in de schilderswijk de boel onderschijt.
En dan moeten we nu geloven, zie zijn logje van vandaag, dat meneer in ruste is na een lang leven van voordrachten aan de hand van negorijdichter Bart Droog.
We rollen hier over de grond lieve lezers...dikke tranen van het lachen laten we vrijelijk biggelen, het is werkelijk dolkomisch: uw Cobra zou volgens Prothese Paultje proberen een 'soort Bontebal'
te zijn.
Wie Cobra wel eens op het podium zag, bijvoorbeeld bij Sunsation, de Prinsentuin, in Festina, het Poëziecircus of één van de andere podia van naam in de grote mensen wereld, weet dat de overeenkomst tussen Cobra en Paultje ongeveer even sterk is als die tussen een harley davidson en een solex.
Wie niet niet eerder in de gelegenheid was Cobra's voordracht mee te maken, kan op 12 december nog terecht bij het NK Poetry Slam in de grote zaal van Tivoli - Utrecht. Haast u wel, er zijn nog slechts enkele van de 800 kaarten beschikbaar.

Geen opmerkingen: