- Poor starv'ling bard, how small thy gains!
How unproportion'd to thy pains! -

dinsdag 22 november 2011

Roode loper (film)premières: WILLEM VAN EKEREN met THEO VAN GOGH - EN nieuwe Bach-Bukowski songs!

Roode Zondag 27 november wordt in de Roode Bioscoop een middag van PRIMEURS en roode oortjes!

Willem van Ekeren zal gedurende een 2 uur durend programma een greep laten horen uit zijn Bach-Bukowski repertoire waarmee hij nu toert, maar zal bovendien verrassend uit de hoek komen in een samenwerking met Theo van Gogh.
Daartoe put hij uit de oude platendoos en neemt hij nog nooit vertoond filmmateriaal mee van hem met een jonge, ‘engelachtige’ Theo van Gogh.

De jeugdvrienden Theo en Willem maakten in 1982 o.l.v. Gied Jaspers in de studio van Clous van Mechelen de LP Een Verdeeld Genoegen - De Liederlijke Liederen (woordjes Theo, akkoordjes Willem). Theo van Gogh schreef hierover:
“bij uitstek geschikt om een feestje op te breken of een relatie te beëindigen. Naar mij bekend heeft mijn stem al twee huwelijken mogen slopen..... Wie weet welke resultaten ik nog voor u kan boeken”.

Op 27 november zal een aantal van deze liederen live worden vertolkt door de Haagse vedette Shirley Antoinette Swärtz met -hoe kan het ook anders- Willem aan de vleugel.

Om u ook die stem van Theo te laten horen met als bonus zijn onverwachte, indrukwekkende filmische talent vóór de camera, kunt u daarna kijken naar een uniek, nog nooit vertoond stukje film van ruim 20 minuten waarover Theo zelf ooit schreef:
“Emile Fallaux beluisterde mijn vlijt, constateerde ‘een zeker onbehagen omtrent intimiteit’ en stelde een tv-show voor in studio Santbergen. De rol die ik mij het liefste aanmeet, die van geflipte macho (pens naar voren, het kraagje van mijn lederen jack omhooggestoken), kwam hartverscheurend voor het voetlicht in een decor van wuivende schuimrubber fallussen langs een glijbaan die uitliep op een draaiende schijf. Eindelijk werden mijn talenten op juiste waarde geschat. (....) Onze show werd niet uitgezonden. Bij monde van Roelof Kiers besloot de VPRO: ‘Te puberaal’. En gelijk had meneer.... God zij dank zijn er nog censors in Hilversum die waken over ons scherm, opdat temidden van zoveel kwaliteitsuitzendingen het onkruid wordt gewied. Wij bogen deemoedig.”
Destijds mochten Willem en Theo met dit programma het Holland Festival openen, maar dat durfde Willem niet aan.
Nu is de tijd daar om deze beelden aan het grote publiek (van de Roode Bioscoop) te laten zien. Wie weet komt die kans nooit meer!

Als klapper op de vuurpijl eindigt Willem met de wereldpremière van 2 gloednieuwe Bach-Bukowski songs.

Speeldatum: zondag 27 november 2011
Entree: € 17,50
Aanvang: 16.00 uur

http://www.roodebioscoop.nl/?id=267

http://www.fonos.nl/winkel/product/theo-van-gogh-willem-van-ekeren-een-verdeeld-genoegen-de-liederlijke-liederen

http://www.bach-bukowski.com/

Geen opmerkingen: