- Poor starv'ling bard, how small thy gains!
How unproportion'd to thy pains! -

donderdag 3 november 2011

DEN HAAG - 12 miljoen minder voor cultuur maar vvd wil een 'quartier latin' - doubletstraat moet ramen sluiten - heimwee naar louise engering

VVD: 'sluit de Haagse rosse buurt'
Raadszaal van Den Haag

donderdag, 3 november 2011 - 17:17

DEN HAAG - De VVD in de Haagse gemeenteraad wil dat de prostitutiestraat in de stad, de Doubletstraat, snel wordt gesloten. De partij pleitte daarvoor tijdens de algemene beschouwingen die donderdag al de hele dag aan de gang zijn.


De ramen met hoeren zouden plaats moeten maken voor onder meer studentenwoningen, aldus de VVD. De gemeente wil de rosse buurt ontwikkelen tot een soort Quartier Latin.

Het debat in de gemeenteraad ging donderdagmorgen al van start en staat geheel in het teken van bezuinigingen van in totaal 152 miljoen euro. Zo moet de Haagse cultuur het met 12 miljoen euro minder gaan doen en wordt er ook 5 miljoen euro gekort op de gezondheidszorg.

De oppositiepartijen zullen niet veel aan het beleid van het college kunnen veranderen, maar hopen onder meer nog de sluiting van het opvanghuis voor psychiatrische patiënten De Vluchthaven thttp://www.blogger.com/img/blank.gife voorkomen. De gemeenteraad neemt hierover in de loop van de avond een besluit.

bron: RTV-West

heimwee naar louise engering *

suikerspin
in het web
van mijn dromen
zie ik een raam
in de doubletstraat
waar jij als een slet staat
en weet dat ik
eens binnen
zal komen

* ex-wethouder cultuur en financiën van den haag

ml

Geen opmerkingen: