- Poor starv'ling bard, how small thy gains!
How unproportion'd to thy pains! -

donderdag 16 december 2010

wat is dit krakende geluid? kind het zijn de klompen die breken (*)

'alle dieren zijn gelijk maar circusdieren zijn gelijker dan andere'

Op de redactie van Cobra hebben we onmiddellijk onze wietpijpen gedoofd na de oekaze aan Pom Wolff van dikke deur Alexis, tevens clown, van het Cirque Diabolique.
We zijn de Oppercliniclown graag een stapje voor.
Aard en omvang van de gotspe hebben wij eens rustig op ons in laten werken. Potten en pannen haalden wij voor de dag, maar een aanvaardbare soep konden wij er niet van koken.

Doet u mee, een beetje wiekielieken, of gewoon meelezen in wat te hier en te daar al werd getikt?
Laten we thuis beginnen. Hier te Cobra werd gisteren toch zeer beslist een reaktie door een zekere Anne getikt. Anne deed geen moeite te verbergen dat ze het niesje van één der dikke deuren van Cirque Diabolique is. Anne schreef kennelijk namens, of met instemming van haar Alexis. Anne schreef:

Nee het ging het Poëziecircus echt om die foto en het schenden van het briefgeheim, ze zijn niet zo van het juridisch 'dreigen' vanwege laster, dan blijven ze bezig dat snap je wel.

U voelt op uw klompen aan dat we nu een sprongetje naar een ander stukje tekst maken; even kijken wat de cliniclowns elders uitspoken.
Laten we eens bij Pomgedichten langs gaan.

Hee, krijg nou wat, zien jullie dat ook?
Een redactioneel van de heer Wolff:

"red2: alexis heeft zich in huilmail tot pomgedichten gericht en spreekt van laster. op onze vraag wat dan wel die laster is geeft hij geen antwoord. wij van pom trachten zo dicht mogelijk bij de waarheid te komen alexis - geef maar aan wat niet zou kloppen - we vroegen daar al eerder naar. voortdurend passen wij onze teksten aan om zo precies mogelijk onze lezers te informeren over het onzorgvuldige optreden voor, tijdens en na het poeziecircus nk. jouw uithalen ook naar critici, jouw pogingen om de nk waarheid onder de tafel te krijgen door uitsluiting. ook stelden wij hier de vraag wat jij hebt verdiend aan het nk circus, de wanprestatie daar geleverd?"

Curieus.
Die Anne spreekt toch echt met instemming van de dikke deur...het zou zomaar kunnen, niet dat ik het beweer, maar het zou zomaar kunnen dat Alexis' lief een inblazing van het oor onderging. Hoe dan ook, wij te redactie lezen te hier toch echt dat Cirque Diabolique wel wat beters te doen heeft dan 'juridische actie' tegen (vermeende) laster ondernemen.

Wat denkt u?
Zouden we nog een verklaring krijgen van Le Cirque? Krijgen we Anne nog eens op bezoek of wellicht die andere dikke deur, Gina, van wie we al zo lang niets meer hoorden nadat we te hier toch een paar opmerkelijke dingetjes mochten lezen?

Je zou denken dat, met al het geld dat dikke deuren vandaag de dag schijnen te verdienen, ze staan te trappelen om uit te leggen dat wij het allemaal verkeerd hebben begrepen.
Maar begrijpt u dan waarom die lui van Cirque Diabolique zich zo druk maken over een You Tube filmpje op Pomgedichten? als een link van datzelfde filmpje, nota bene, op de site van het NK staat (Verwarring na eerste applausmeting)

Weet u wat ik ook zo apart vind?
Dat filmpje over de verwarring, die zo kenmerkend is voor het Cirque Diabolique, is gemaakt en geplaatst door de Blauwe Reus, ook wel bekend als de vermaarde slammer Gijs ter Haar.

U begrijpt er niets meer van?
Dat kan ik mij voorstellen. Gisteren nog heeft u hier het nieuws gelezen dat de dikke deuren van Le Cirque niet ontkennen dat ze de werkgever van Gijs ter Haar heel sneaky hebben benaderd. En dan toch linken naar zijn filmpje.
Zet je datzelfde filmpje met toestemming van de maker(© Gijs ter Haar) op jouw site; trekt een cliniclown van Cirque Diabolique een sprintje naar het dichtstbijzijnde advocatenkantoor.

Zou ik dan helemaal niets positiefs over Cirque Diabolique kunnen vermelden? Dat het ook maar mensen zijn, met hun eigen menselijke foutjes, ze doen toch zo hun best?

Op site van het NK staan linkjes naar, voor zover mij bekend, alle filmpjes die Gijs ter Haar schoot bij het laatste NK Poetry Slam.
Een kwaadwillende geest had nog kunnen bedenken dat ze alleen dat ene filmpje, bij wijze van 'lokjood', op site hadden geplaatst, maar allemaal?
En zo sneaky ook...niet volgens de regels van het fatsoen met een '(...)we vermelden, met dank aan de dichter Gijs ter Haar:', nee dat konden de dikke deuren niet uit hun pen persen, er staat nu: 'We vermelden, met dank aan de filmer(s)'.

Maar ik geef toe, en nu ziet u eens mijn soft side; de ratten van Cirque Diabolique zijn ook maar mensen.
Ze doen hun best; niet in eigen staart te bijten.

(*) naar Hugo Claus:
'Wat is dit melaats geprevel? Kind, het zijn de dichters buiten die klappertanden'
uit: De Dichter

Geen opmerkingen: