- Poor starv'ling bard, how small thy gains!
How unproportion'd to thy pains! -

maandag 13 december 2010

cda-congres revisited: over cliniclowns van het poëziecircus - heibel in de piste - lees pomgedichten: smeerlappen bezoeken werkgever gijs ter haar

De schone wereld der poweten draait in een universum vol bruine dwergen en zwarte gaten. Als u er niet bij stond geloofde u eigen ogen niet.
Lezers weten natuurlijk allang van het nieuwste schandaal rondom het NK-poetry Slam. Zij die even op een eiland vertoefden lezen beter eerst hier en verder op site van pomgedichten. (*)
In het kort komt het erop neer dat er een winnaar was uitgeroepen, daarna herroepen en in alle chaos waren er toen ineens twee winnaars of zoiets.
Triest en vooral lullig voor de betreffende dichters.

Ronduit schokkend is de onthulling dat een stelletje geteisem van het Poëziecircus, bij de werkgever van Gijs ter Haar eventjes botweg is gaan eisen dat werkgever Gijs zou ontslaan...de clowns van het circus hadden namelijk een beetje pest in, nadat Gijs wat meer inspraak en doorzichtigheid van de NK-organisatoren had gevraagd.
Gijs heeft de frisse jongens en meisjes van het poëzie-kartel uitgedaagd een en ander te weerleggen.
Ook webmaster van Pomgedichten heeft een mevrouw met dikke vingers in de circuspap om opheldering gevraagd. Maar er kwam niets. Nu ja er kwam wel iets, namelijk de eis van mevrouw Gina van den Berg, want zo heet die frisse mevrouw, aan de befaamde Amsterdamse dichter en jurist Pom Wolff, dat hij allerlei dingetjes van site zou verwijderen.
Wel, wij van Cobra zijn niet zo voor verwijderen, wij plaatsen liever.
Bijvoorbeeld een dichie dat toevallig nog ter redactie op de planken lag:


(*2)


een cliniclown van het poëziecircus doet festina aan

ze is een beetje vies
zoals ze daar zit op het
trottoir nog net geen stoephoer
wens ik haar een directoire speciaal
voor onuitputtelijke dijen maar luister ik

zie de maan wast en reinigt eerst
het zwarte gat stilzwijgend wordt
zo het contract met de dood als
vanzelfsprekend nog maar eens verlengd
genoeg is immers nooit genoeg

©ml

(*)het is zeker niet de eerste keer...heibel in de piste.
U herinnert zich de bonje van bijvoorbeeld 2008 nog moeiteloos, meisje met briefje moest winnen dus slammer legde loodje. En ging ook dat niet gepaard met een hoop gedoe rond de applausmeter? Berichtgeving daarover vindt u vast wel in google, van de lezer mag toch wel een beetje zelfwerkzaamheid verlangd worden.
Langer geleden is dit akkefietje en wat lastiger terug te vinden.
Iets met muntjes en een verkeerde winnaar?
Zou zomaar kunnen.

(*2)wij van cobra hebben ons best gedaan de eigenaar van het © van bijgaand plaatje te achterhalen. deze kan eventueel bezwaar tegen gebruik van deze afbeelding kenbaar maken middels de reactie mogelijkheid of per email.

Geen opmerkingen: