- Poor starv'ling bard, how small thy gains!
How unproportion'd to thy pains! -

zondag 22 november 2009

STONED FREE - cannabis cultuurprijs 2009 - en de winnaar is...DRIES VAN AGT - luister ook naar de beursberichten: nederwiet 65 cent per gram!

De paar vrienden die ik nog heb weten dat het mede aan uw Cobra te danken is dat we in Nederland rustig een pijpje hash kunnen smoren of een jointje opsteken, zonder angst daarvoor in het spinhuis te worden gesmeten.

Voorjaar 1975...de huisdealer van het Paard van Troje is 's nachts op weg naar huis. Hij ziet twee koddebeiers, raakt in paniek en gooit een slordige half ons hash onder een auto.
Een kwartier later zit hij in een cel van bureau Jan Hendrikstraat.

Tumult in Den Haag...het opperhoofd der Trojanen wordt eveneens, onder verdenking van medeplichtigheid, gearresteerd, vragen in de gemeenteraad, dreigende sluiting van het Paard. Cobra roept wat vrienden en vriendinnen bijeen, belt met Koos Zwart, in die dagen bekend van De Beursberichten en verder met alle media. Behalve van Koos Zwart ook wekelijks aandacht in het VPRO-radioprograma Tilt )Nico Haasbroek, Bob Visser en Wim de Jong)
Resultaat: duizenden steunbetuigingen uit binnen- en buitenland met op die gedenkwaardige eerste november 1975 zo'n honderdduizend mensen op de been en Armand die de hashloterij wint en voor hen zingt. In die volgorde.
De wereldpers hangt letterlijk uit de ramen van Het Binnenhof.

Wetende dat we totale legalisatie wel konden vergeten (met de moeder van Koos Zwart in de regering blijft weinig voor ons geheim) staat er 100 gram in de petitie aan de regering.
Minister van Justitie Dries van Agt vond dat hij dat niet kon 'verkopen' aan de ons omringende landen en maakt er 30 gram van..ongeveer one ounce en dat klinkt wel als een ons maar is het natuurlijk niet.

Het is daarom volkomen logisch dat morgen de Cannabis Cultuurprijs 2009 aan hem wordt uitgereikt.
Uw Cobra ontving wel een uitnodiging.
Toch netjes.

Geen opmerkingen: