- Poor starv'ling bard, how small thy gains!
How unproportion'd to thy pains! -

zondag 2 augustus 2009

weet op wie je straks stemt - haagse coalitiepartijen pvda groen links vvd vóór vernietiging van het zuiderstrand

6 opmerkingen:

David Rietveld zei

Kom op Max, wees eens flink en zet dit linkje er ook bij:
http://behoudzuiderstrand.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=112&Itemid=82

max lerou zei

wel david, je hebt het linkje zelf al gegeven.
ik heb het even aangeklikt en kom dan onder meer dit stukje tekst tegen:

"(...) Door in te stemmen met dit onderzoek zeggen we natuurlijk niet dat die cruiseterminal er moet komen. Maar wij vinden het belangrijk dat alle effecten op milieu voor iedereen goed in beeld komen voordat er besluiten worden genomen over de plannen. Dat kan dan namelijk, naast gezond verstand, ook op basis van de feiten."

er staat duidelijk niet dat die cruiseterminal er niet moet komen.

iedereen in den haag doorziet de truc die je nu uitprobeert...samen met de partij van de übertokkies hebben jullie de besluitvorming over de as. gemeenteraadsverkiezingen heen getild.
wedden dat de haagse bevolking daar niet intrapt en de huidige coalitie genadeloos zal straffen?

max lerou zei

ps @ david

en is het niet zo dat de coalitie met één mond spreekt?

David Rietveld zei

Zie ook hier voor uitgebreidere toelichting + veelzeggende foto wat mij betreft. http://politiek.residentie.net/index.php?s=2&c=1964

En nee, de coalitie mag met zoveel monden spreken als ze wil. Het college niet, dat spreekt met één mond. Maar het college bepaalt niet alles in z'n eentje.

max lerou zei

met je laatste verwijzing versterk je mijn wantrouwen jegens groen links

laatste alinea:

"Als de effecten op natuur en milieu goed zichtbaar zijn, kunnen alle politieke partijen nauwkeurig afwegen of ze voor of tegen de cruiseterminal zijn. Vervolgens is het bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2010 aan de kiezer om zich voor of tegen de komst van een cruiseterminal uit te spreken. Het definitieve besluit over de cruiseterminal zal pas na die verkiezingen plaatsvinden."

bij de as. verkiezingen stemt de haagse burger niet voor of tegen de cruiseterminal.

wel zal de kiezer natuurlijk goed opletten of een partij zich duidelijk heeft uitgesproken over een cruiseterminal, want dat is waar het natuurlijk om draait nietwaar beste david...wie maakt zich schuldig aan het over de verkiezingen heentillen van een besluit en wie durft zich nu al ondubbelzinnig uit te spreken?

het onderzoek waar jullie nu voor zijn is niet nodig. of je bent bereid het zuiderstrand op te offeren of je bent dat niet.

maar overtuig me...spreek hier uit dat groen links, wat ook de uitkmst van het onderzoek zal zijn, nooit en te nimmer zal instemmen met een cruiseterminal

durf je dat?

max lerou zei

ehm david, mag ik uit jouw stilzwijgen opmaken dat ik veilig kan typen dat groen links den haag a priori niet tegen de vernietiging van het zuiderstrand is?