- Poor starv'ling bard, how small thy gains!
How unproportion'd to thy pains! -

woensdag 8 juli 2009

de koppenhinksteegsaga - spanning loopt op - vandaag spoeddebat - manifestatie om 18.30!

Beste vrijplaats vrienden en vriendinnen,

Woensdag gaat er om spannen. Tijdens de laatste vergadering voor de zomervakantie debatteert de gemeenteraad over de verkoop van Hooglandse Kerkgracht 4, Koppenhinksteeg 2-6.

Het spoeddebat is voor publiek toegankelijk. Voor het debat vindt er op het Stadhuisplein een manifestatie plaats voor behoud van Vrijplaats Koppenhinksteeg. De manifestatie begint om 18.30. Op het programma staan sprekers, muziek, spreekkoren, creatieve therapie, sport en spel.
Hongerige magen kunnen er terecht voor een warme maaltijd. Aansluitend is ontmoetingsruimte de Linkse Kerk geopend. Wie niet op de publieke tribune past (of wil) kan ook daar via een internet-stream het debat volgen (ergens tussen 20-21.00).

Hoewel het programma misschien feestelijk aandoet is er alle reden om boos te zijn. Enkele weken geleden maakten het College van Burgemeester en Wethouders
bekend de vier monumentale panden te hebben verkocht voor €150.000 te hebben verkocht aan een projectontwikkelaar. Vrijplaats Koppenhinksteeg, Cardea Jeugdzorg en ongetwijfeld uiteindelijk ook drukkerij Nautilus mogen opzouten.

Alsof dat nog niet erg genoeg is blijkt uit de vorige week vrijgeven koopovereenkomst dat de gemeente de koper een 'gamma-tegoed bon' heeft belooft van tenminste €130.000. U leest het goed. De gemeente is van plan de vier monumentale panden, die getaxeerd zijn voor €685.000 verkopen voor per saldo nog geen €20.000!

Lees meer over de Leidse Bananenrepubliek in dit artikel

De vrijplaats laat het er uiteraard niet bij zitten. Met uw hulp zal de wal het schip keren. De komende weken staat het nodige op stapel. Houdt daarom uw e-mail goed in de gaten en kom naar de manifestatie, komende woensdag om 18.30

Vrijplaats Koppenhinksteeg blijft!

PS: En nu we u toch aan de lijn hebben. Komende zaterdag organiseert ontmoetingsruimte de Linkse Kerk haar jaarlijkse vegetarische BBQ. Deze begint om 18.00 en duurt tot het eten op is. Deelname kost €5.
Aansluitend zwoele muzikale klanken van diverse moeilijk te duiden artiesten. Komt dat zien, komt dat zien.
Hier reserveren voor de barbecue.

Geen opmerkingen: