- Poor starv'ling bard, how small thy gains!
How unproportion'd to thy pains! -

donderdag 25 juni 2009

DE KOPPENHINKSTEEG SAGA - COLLEGE B & W VAN LEIDEN LIEGT EN BEDRIEGT - LEES HOE OOK IN LEIDEN GROEN SLINKS SCHIJT OP HAAR BURGERS

Het kan geen toeval zijn...overal waar Groen Slinks, u weet wel, die partij van wijnboeren, 'giftransporteurs' en feitenverdoezelaars, zich encanailleert met PvdA, VVD en CDA gaat het liegen, draaien en bedriegen onverminderd voort.

Hebben we in Den Haag al genoeg te stellen met een David Rietveld of Henk Kool, om maar eens twee onbetrouwbare kabouters te noemen, in Leiden kunnen ze er ook wat van.
Lees hieronder over de schoftenstreken van het eerbiedwaardige College te daar...als we het goed begrijpen liegen ze in Leiden zelfs tegen de rechter.













Beste vrijplaats vrienden en vriendinnen,

Het College van Burgemeester en Wethouders heeft gisteren bekend gemaakt dat het de panden heeft verkocht aan Atrium Vastgoedbeheer, alias architect Hans Bakker. Als het aan de gemeente ligt zal het de vrijplaats spoedig ontruimen en zal Bakker de panden verbouwen tot 10 appartementen.
Dat ontruimen kan overigens niet zonder een nieuwe rechtzaak en pas daarna kan een eventuele verkoop definitieve vormen aannemen. Hoe dan ook gaan wij niet weg.

De bekendmaking kwam aan de vooravond dat de vrijplaats onthult dat het in bezit is gekomen van documenten die aantonen dat het PvdA, GroenLinks, CDA en VVD college stelselmatig tegen de vrijplaats, de gemeenteraad en rechtbank heeft gelogen. Zoals u zich wellicht zult herinneren draaide het er vorig jaar allemaal om een zogenaamd tekort van 300.000 euro en problemen rond het bestemmingsplan.

Welnu, het college blijkt doelbewust over beide kwesties te hebben gelogen. Zo wist men al in september 2007 dat de veel besproken horeca-activiteiten prima in het bestemmingsplan passen, zoals de Raad van State vorige week nogmaals heeft bevestigd. Ook verzweeg het college dat het zelf verantwoordelijk was voor een rekenfout van maar liefst 273.000 op het Project Koppenhinksteeg. Tenslotte vertelde het college de raad niet dat commerciële herontwikkeling van de Koppenhinksteeg eveneens een tekort van, u raadt het al, 300.000 euro opleverde.

De vrijplaats, de gemeenteraad en de rechter zijn eenvoudigweg voor de gek gehouden.

Bij de rechter zal dit naar alle verwachting inslaan als een bom. De vrijplaats heeft het gerechtshof daarom inmiddels verzocht het onderzoek te heropenen en het vonnis te herroepen. Daarnaast loopt er nog een zogeheten bodemprocedure en dient de kwestie bij de Hoge Raad.

Hoe de gemeenteraad op de documenten zal reageren is nog maar de vraag. De SP liet alvast op haar website weten dat het belachelijk is dat het college de vier monumenten wil verkopen, of liever gezegd weggeven, voor 150.000 euro en stelt dat dit niet eens de kosten van de juridische procedures dekt. Veel tijd wordt de gemeenteraad niet gegund. Volgende week zijn de laatste gemeenteraadsvergaderingen voor de zomervakantie.

In het Leidsch Dagblad zegt beoogde koper Hans Bakker ,,En wat geeft mensen het recht zo'n gebouw gratis te gebruiken? Ze kunnen er straks een appartement kopen of huren.''

U zult begrijpen dat het laatste woord hier nog niet over is gezegd.

Vrijplaats Koppenhinksteeg blijft!

Geen opmerkingen: